Vilket lopp ska du anmäla dig till?

Det finns många lopp att välja på. Många gånger väljer vi lopp utifrån vad som erbjuds i vår hemstad. Men det är både roligt, och ibland smartare, att välja ett lopp på annan ort, ett lopp som verkligen passar dig.

Olika slags lopp

För att få ett så skönt lopp som möjligt måste du delta i ett arrangemang som passar din löpnivå och personlighet. Vissa lopp, som Tjejmilen, är både lopp och lite folkfest, andra lopp har större fokus på själva löpandet. Det finns lopp där du förmodas klä ut dig – vilket kan tilltala vissa, och få andra att stenvägra. Vissa lopp kan man också genomföra i lag.

Rätt längd

Det viktigaste att tänka på när du ska välja lopp är banans längd. Om du anmäler dig till ett kortare lopp blir effekten ofta att du känner att du har mer att ge – och anmäler dig till ett längre lopp. Men om du anmält dig till ett för lång lopp finns det en risk att du antingen bryter eller plågar dig igenom ditt första och sista lopp i livet. Se till att du klarar av att jogga loppets längd innan du anmäler dig eller att du börjar med ett motionslopp där du också får promenera.

flash-blog