Anmäl dig till ett lopp!

Om du ännu inte testat på att springa ett lopp har du en roligt och spännande utmaning framför dig. Det finns många lopp att välja på och du kan garanterat hitta en tävling som passar dig.

De stora motionsloppen

Det finns lopp som kräver att du kvalat in eller är med i en klubb, som Stockholm maraton, men också lopp för motionärer som bara springer på fritiden. Om du är kvinna kan du börja med Tjejmilen, som har grupper för alla: från eliten till dem som promenerar runt med stav eller barnvagn. Oavsett vilken nivå du är på kommer evengemanget ändå vara lika roligt och uppmuntrande. Ett annat passande nybörjarlopp är Blodomloppet, som arrangeras över hela landet – från Malmö i söder till Umeå i norr. I Blodomloppet får både kvinnor och män delta, och du kan välja mellan fem eller tio kilometer och om du vill jogga eller gå. Det som är bra med de stora motionsloppen är att det är så många deltagare att du inte behöver oroa dig för att komma sist! Det som också är bra med lopp som Tjejmilen och Blodomloppet, är att ni kan vara ett gäng som anmäler er, men ni väljer själva individuellt vilken grupp ni vill springa med. Det kan vara bra att veta att det alltid är de snabbaste som springer först, så du behöver inte oroa dig för att jogga sakta och att eliten jagar dig!

De stora utmaningarna

Om du är en van löpare, eller längtar efter en riktigt utmaning, kan du satsa på ett maraton, som Stockholm maraton, eller Göteborgsvarvet. De stora loppen kräver ofta att du har kvalificerat dig – alltså sprungit andra lopp som visar att du verkligen kommer klara av loppet – eller att du är med i en klubb. Det sistnämnda är sällan ett problem, då du ofta kan bli medlem i en idrottsförening i din hemstad – du behöver alltså inte träna i en klubb för att få anmäla dig. Även om det självklart kan vara bra.

flash-blog