Ultralöpning för motionärer

Ultralöpning var tidigare något som endast enstaka hurtbullar ägnade sig åt. De senaste åren har ultralopp blivit alltmer populärt hos vanliga motionärer och idag ordnas flera motionslopp på sträckor från 5 mil och uppåt.

För att bli en bra ultralöpare krävs långa löppass flera dagar i veckan. För att öka din motivation till att komma ut på alla träningspass kan du använda dig av ett digitalt träningsprogram eller hitta träningskompisar via sociala medier. Genom att använda en begagnad imac 27 eller någon annan modell från mResell får du både en utmärkt dator till ett bra pris samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.

Träna för ett ultralopp

Om du aldrig har sprungit längre än maratonsträckan behöver du successiv vänja kroppen vid allt längre distanser. Börja med att öka dina vanliga löppass genom att gå och jogga någon halvtimme längre varje vecka. Undvik att springa för fort utan tänk istället att det är tiden du är ute som ska öka. Lägg till minst ett styrketräningspass varje vecka för att bygga upp en stark kropp som tål att vara i rörelse under lång tid.

Ultralopp handlar mycket om att kroppen ska klara av att hålla sig i rörelse under många timmar eller till och med flera dagar. Du behöver därför vänja dig vid att äta och dricka när du är ute och springer. Ta med en liten löparryggsäck och fyll den med vattenflaskor och mat av olika slag.

flash-blog