Välj rätt träningströja till löpningen

När du ska springa kommer du att få en bättre upplevelse om du har rätt kläder. Att välja en bra träningströja är a och o för att du ska kunna springa obehindrat och få en bra löptur. Det finns många olika träningströjor att välja mellan. Det bästa är att du kan få en snygg träningströja som både är bekväm och funktionell. Det finns träningströjor i olika stilar och passformer. Testa olika träningströjor för att komma fram till vilken som passar dig bäst.

Olika träningströjor

När det kommer till löpning är det en god idé att ha olika träningströjor i garderoben. Att ha både en långärmad och en kortärmad träningströja är en bra idé. Den långärmade kan du använda när det är lite kallare ute och den kortärmade på sommaren. Välj en träningströja i funktionsmaterial som har bra egenskaper. Träningströjan ska helst ha en god andningsförmåga och en bra fukthantering.

Välj träningströja efter väder

När du springer utomhus är det viktigt att du väljer en träningströja ur garderoben som passar för det aktuella vädret. Vid kyligare väder är det bra att klä dig lager på lager med förslagsvis en jacka ovanpå din träningströja. Eftersom vädret kan skifta är det bra att ha mer än en träningströja.

flash-blog