Löpträning efter en bröstförstoring

Om du planerar att genomgå en bröstförstoring behöver du räkna med att vara borta från din löpträning ett tag. En bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp och det kräver en del läketid efteråt. Du ska alltid lyssna på din läkare gällande när du kan börja träna efter ingreppet. Men här ger vi lite allmän information om ämnet.

Ta det lugnt

Det är viktigt att du tar det lugnt efter ditt ingrepp. Låt det hellre gå lite för lång tid, än att du börjar löpträna för tidigt. Skulle du börja för tidigt finns det en risk för bakslag och allvarliga komplikationer. Du löptränar väl trots allt för att få bättre hälsa och att du stressar igång är en dålig idé.

Tiden för återhämtning varierar

Hur lång tid just du kommer att behöva för återhämtning är helt omöjligt att säga, men räkna med några månader. Om du gör bröstförstoring med Motiva JOY kan din läkning gå snabbare än med andra metoder. Deras metod kräver nämligen ett mindre snitt, vilket snabbar på läkningen. De använder den senaste implantattekniken som ger mycket hög säkerhet.

Men självklart är det ingen garanti för att just din läkning kommer att gå snabbare.

Börja försiktigt

När du väl har fått klartecken från din läkare att komma igång med träning och löpning är det bra att börja försiktigt. Tänk på att en förändring trots allt har skett med din kropp. När du har varit borta från löpningen ett tag behöver din kropp tid på sig att komma igång igen, så att du inte blir skadad.

flash-blog