Löpa ensam eller tillsammans med andra?

Många löpare trivs med ensamheten ute i spåret, samtidigt som det också är roligt och givande att få dela sitt intresse för löpning med andra. På många orter finns det löpklubbar eller löpintresserade som träffas och löper tillsammans en gång i veckan.

Löpa själv

Om du är en löpare kan du utöva din idrott var som helst: på gatorna i London, i djupaste skogen i Småland eller längst med en strand vid Göteborgs kust. Det spelar ingen roll om det finns en bana eller inte – en löpare skapar sin egen bana varje gång som hen sätter på sig skorna och ger sig iväg. Löpning passar ofta introverta personer som trivs i sitt eget sällskap, som kilometer efter kilometer tar sig fram – ibland med musik, ibland med sina egna tankar. Löpning är också en skön aktivitet för personer som jobbat med människor eller haft mycket ljud omkring sig under dagen: att komma ut i naturen och bara höra sina egna andetag kan vara ett bra sätt att låta spänningarna och huvudvärken släppa.

Löpa tillsammans med andra

Ett bra sätt att komma igång med löpning och att verkligen fortsätta hålla i den goda vanan är genom att löpa tillsammans med andra. Om det inte finns en löpklubb där du bor, kan du ofta finna ett gäng löpare som springer tillsamman en gång i veckan. För att löpning tillsammans ska vara givande bör ni vara på ungefär samma nivå – annars kommer ni inte hålla ut som grupp. Däremot kan ni träna intervaller på bana i grupp, även om ni har olika förutsättningar. Det kan också vara lättare att åka till en rejäl backa och träna tillsammans med andra än att göra det på egen hand.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog