Löploppet – både ett mål och en motivation

Vare sig du är en van löpare eller precis upptäckt glädjen i att ta på sig löparskorna, kan ett löplopp göra stor skillnad i din träning. Ett lopp är både ett mål i sig och samtidigt en motivation att träna.

Loppet som mål

Det är många som börjar löpa med målet att genomföra ett lopp som motivation. Många tjejer anmäler sig till Tjejmilen, vare sig de tränat eller ej. Detsamma gäller Blodomloppet – både män och kvinnor. Om du vill börja löpa eller ta upp löpningen igen, är det en god idé att anmäla dig till ett lättare lopp. Tala inte heller bara om att springa ett lopp, utan gå in på hemsidan och betala startavgiften. Det underlättar om du också kan få med en vän.

Loppet som motivation

För många vana löpare är loppet en motivation – ett tillfälle att förbättra tider eller se nya platser. Om du brukar löpa är det viktigt att inte bara ställa upp i samma lopp, år ut och år in. För att både utvecklas som löpare och individ bör du försöka springa olika slags lopp – både geografiska platser och längder. Självklart har vi alla vårt favoritlopp som vi genomför år efter år, men lägg också till nya favoriter.

flash-blog