Tjejmilen

Om du ännu inte har deltagit i Tjejmilen har du något roligt framför dig. Tjejmilen är en mil av gemenskap, svett och glädje ute på Djurgården i Stockholm. Som namnet antyder måste du vara tjej för att delta.

Tjejmilen – fredag

Tjejmilen är inte bara ett lopp, det är ett helt koncept som egentligen pågår i två dagar. Loppet brukar arrangeras månadsskiftet augusti-september och alltid på en lördag. Om du vill göra en riktig Tjejmilshelg besöker du Tjejmilens mässtält redan på fredagen. Där hämtar du ut din nummerlapp, får en tjejmilenpåse med gåvor och kan sedan gå förbi mässan och köpa något löporienterat. Eller få en drös med prover.

Tjejmilen – lördag

Tjejmilen startar klockan 13 med den första gruppen. Start och mål är på Gärdet i Stockholm. Du tar dig lättast dit med buss och tunnelbana och om du är osäker på hur du ska åka behöver du bara följa efter alla andra tightsklädda tjejer – ungefär 28 000 deltagare!

Du bör komma till startområdet i god tid, även om du redan hämtat ut din nummerlapp. Kön till bajamajorna är lång och de flesta vill gå förbi en bajamaja innan start. När det är dags för din grupp att starta går du in i själva banområdet och värmer upp tillsammans med ett uppvärmningsteam och alla andra i din grupp. Uppvärmningen i sig är både rolig och peppande!

Loppet

När startskotten går börjar tjejmilen – i språng, jogg eller gång, beroende på din grupp. Banan går från Gärdet, till vackra Djurgården och sedan tillbaka till Gärdet. Under banan finns både vatten, banan, orkestrar och vänlig publik som hejar på. Det är många som blivit löpare av att delta i Tjejmilen och varje år tillkommer det nya.

flash-blog