Löpa lopp utomlands

Om du tycker om att både springa och resa bör du satsa på ett lopp utomlands. Det finns många tävlingar att välja mellan, utifrån både länder och lopp.

Maraton

Om du sprungit Stockholm maraton kan det vara lockande att testa ett längre lopp utomlands. I så gott som alla större städer jorden runt, hålls det ett maratonlopp varje år. Tänk dock på att du ofta måste kvala in för att kunna springa ett maraton utomlands. Du bör alltså anmäla dig och försäkra dig om att du verkligen är anmäld, innan du bokar flyg och hotell till Tokyo.

Motionslopp

Likväl som att springa Tjejmilen eller Blodomloppet i Sverige kan du anmäla dig till liknande arrangemang utomlands. Det finns en form av Tjejmilen i både Wien – världens största – och New York.

Annorlunda lopp

Det finns en stor variation av lopp utomlands. Om du tycker om att vara ute i naturen kan du satsa på Fjällräven classic i Danmark – 75 kilometer genom vackert kulturlandskap eller Medoc Marathon, Frankrike, som går genom ett vindistrikt med mycket provsmakning av både ost och vin för deltagarna! Du kan också springa längst med kinesiska muren eller kombinera savannen och löpning i Big Five Maratons i Sydafrika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog